Gehaktbrood uit de Oven is niet wat veel mensen zullen denken, een brood van gehakt, maar wel een heerlijke ovenschotel. Brood met gehakt vermengd.
Gehaktbrood uit de oven is een simpele manier om gehakt wat luxer te maken, waarbij je net als bij het echte gehaktbrood, diverse andere ingrediënten kunt vermengen met het gehakt dat in het boord gestopt wordt.
Je bakt bij dit recept dus als het ware het gehaktbrood in een witbrood. Het is een heerlijke variatie op wat je misschien normaal met gehakt doet in de keuken.
Is het brood gebakken, kun je er gewoon schijven vanaf snijden, net zoals je normaal met brood doet, of met het echte gehaktbrood.
Overigens is dit een bijgerecht, dus serveer er bijvoorbeeld gebakken aardappelen bij en een groente naar keuze.
Wil je liever bruin brood gebruiken? Geen probleem, om te voorkomen dat het brood dan droog wordt kun je wat olijfolie in het brood sprenkelen voordat je de vulling er in stopt.
Ingrediënten
Dit recept is voor 8 personen
- 1 rond wit vloerbrood van 25 cm doorsnee
- 2 uien
- 150 gram belegen kaas
- 100 gram taugé
- 5 takjes peterselie
- 1 eetlepel olijfolie
- 450 gram mager rundergehakt
- 2 eetlepels mosterd
- 2 eetlepels ketjap
- 1 theelepel sambal
Bereiding
Snij het kapje van het brood en hol het uit.Verkruimel de inhoud.
Snij de kaas in kleine blokjes, snipper de uien, was de taugé en snijd de peterselie fijn.
Verwarm de oven voor op 225 graden.
Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de uien.
Voeg het gehakt toe en bak het rul.
Voeg de broodkruimels toe en verwarm het geheel 3 minuten.
Voeg de taugé, sambal, mosterd en ketjap toe en roer alles goed door.
Voeg naar smaak peper en zout toe.
Neem de pan van het vuur en voeg de kaas en de peterselie toe.
Vul het brood, zet het kapje erop en vouw er aluminiumfolie omheen.
Bak het gehaktbrood 25 minuten in de oven.