Welke broodsoorten zijn er?
Brood is er in alle soorten en maten. Als we het hebben over broodsoorten dan lijkt het wel of er elk jaar weer nieuwe soorten bij komen. Bekende soorten brood zijn natuurlijk bruinbrood, desembrood, kleinbrood, meegranenbrood, roggebrood, volkorenbrood, speltbrood of witbrood. En binnen deze soorten zijn er weer ontelbare varianten. Een veelgestelde vraag is: welk brood is het gezondst? Of welk brood is het beste? Hier is niet een eenduidig antwoord op te geven. Dit verschilt enorm per persoon. Denk bijvoorbeeld aan allergieën of intoleranties. Ook heeft dit te maken met jouw levensstijl. Ben jij bijvoorbeeld een fanatiek sporter? Dan heb je behoefte aan een ander soort brood dan wanneer je dat niet niet.
Welk brood is het gezondst?
Laten we voorop stellen: brood is opzich zelf al een super voedzaam en gezond product. Welk broodsoort je ook kiest: het bevat belangrijke bouwstoffen voor je lichaam. Uiteraard zijn er binnen de verschillende broodsoorten wel belangrijke verschillen te benoemen. In de regel is een volkoren brood altijd gezonder dan een niet-volkoren brood. Dit is brood afkomstig van de hele graankorrel. Dus ook als je voor een “speciaal” brood als spelt of glutenvrij kiest: zorg dat je de volkoren variant kiest.
Enkele andere leuke weetjes over verschillende broodsoorten:
- Maisbrood met zaen en pitten bevatten relatief veel calorieën en vet.
- Speltbrood bevat relatief veel koolhydraten en maar weinig vezels
- Volkorenbrood bevat de meeste vezels
Meer informatie over verschillende broodsoorten
Op Bakkervergelijken.nl proberen we jou goed in te lichten over de verschillende soorten brood. Lees bijvoorbeeld meer over speltbrood, dit bevat weinig koolhydraten. Vind je het belangrijk dat het brood op een eerlijke en duurzame manier tot stand is gekomen? Check dan ook het kopje biologisch brood. Ben je juist geïnteresseerd in glutenvrij brood? Ook over dit broodsoort vind je meer informatie op onze website.
Uiteraard vind je hier ook meer info over Bruinbrood, witbrood, volkorenbrood en meergranenbrood. Onlangs zijn ook de pagina’s maisbrood en roggebrood toegevoegd aan het overzicht. Afsluitend kan je hier ook terecht voor meer informatie over krentenbrood, suikerbrood en oliebollen.